Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti, Yerli Akıllı Korona Tanı Sistemini Dünya Piyasasına Ücretsiz Sürecek!

Imad isimli İran yapımı akıllı korona tanı sisteminin ücretsiz olarak bütün dünyadaki sağlık ve araştırma merkezlerine sunulacağı bildirildi.

İran’ın saygın üniversitelerinden Şerif Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi ve Dünya Sağlık Örgütü Sağlıkta Yapay Zeka Bilim Grubu üyesi Hamidrıza Rabii, Imad isimli İran yapımı akıllı korona tanı sistemi ile ilgili, ‘Çin korona hastalığının teşhisi için yapay zekayı kullanmıştır. Biz de yapay zekayı tomografide kullanarak koronavirüsü hızlı ve dikkatli şekilde teşhis edebilen bir sistem ürettik. Bu sistem, virüsün enfekte ettiği bölgenin hacmini tahmin bile eddebilir’ diye konuştu.

Çin veya ABD’de üretilen sistemlerin yüzde 90’lık doğruluk payları olduğuna değinen Rabii, İran yapımı sistemin ise sürekli ve bir dakikadan daha az bir sürede ve yüzde 97 doğruluk payı ile sonuç verebildiğini söyledi.

Halihazırda Kanada, Romanya ve Endonezya gibi ülkelerin bu ürünü almak için talepte bulunduklarını kaydeden Rabii, ‘Tıbbi sitemleri kullanmak için bir sürü yasal, hukuki ve ahlaki hazırlıkların yapılması gerekmektedir. Bunların haftalardır üzerinde çalışıyor ve çok yakında bu ürünü hedef piyasalara göndermeyi amaçlıyoruz’ değerlendirmesinde bulundu.

İran’ın bu akıllı sistemi hızlıca İslami ülkelere de vermeyi düşündüğünü bildiren Rabii, ‘İslami ülkelerle bilimsel deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız ve yapılan araştırmalarımızı bu ülkelere sunmak istiyoruz’ diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir