İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’da Kovid-19 Vakalarındaki Son Durum

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, düzenlediği günlük basın toplantısında ülkedeki Kovid-19 vakaları ve vefat sayısına ilişkin açıklama yaptı.

Cihanpur, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 91 kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Böylece ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybının 5 bin 209’a çıktığını aktaran Cihanpur, vaka sayısının ise 1294 artarak 83 bin 505’e ulaştığını bildirdi.

Şu ana kadar toplam 59 bin 273 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiğini bildiren Cihanpur, durumu ağır olan ve yoğun bakımdaki hasta sayısının ise 3 bin 389 olduğunu söyledi.

Ülkede şimdiye kadar 353 bin 12 korovavirüs tanı testinin gerçekleştirildiğine işaret eden Cihanpur, ‘Yeni vakaların sayısında kademeli bir düşüş olmasına rağmen, tüm uyarılar geçerliliğini koruyor. Akıllı mesafe ve gerekli işlerin geri dönüşü ile trafik artabilir, bu nedenle mesafe izleme önemlidir ve ev maskelerinin kullanımı yardımcı olabilir. İnsanların gözlemleyerek ve gereksiz iletişim ve hareketlerden kaçınarak hastalığı kontrol etmeye yardımcı olacağını umuyoruz’ diye ekledi.

Bu son verilerle birlikte İran’da korona virüse yakalanan kişilerin ölüm oranı %6,23’e düşerken iyileşme oranı ise %70’e yükseldi. İran İslam Cumhuriyeti, vakaya göre korona hastalarını iyileştirme oranında dünyada Çin’den sonra ikinci sırada bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir