Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Ordusu: Halic-i Fars Radarından Hiç Bir Uçak Kaçamayacak!

İSK Kendine Yeter Hale Gelme Cihadı Araştırma Kurumu Başkanı General Samed Ağa Muhammedi, hizmete giren iki yeni radar sistemi ile birlikte artık hiç bir radara yakalanmayan uçak Halic-i Fars radarından kaçamayacağını belirtti.

Halic-i Fars ve Morageb adlı iki stratejik radar sistemi 19 Nisan Pazar günü İSK Başkomutanı General Seyyid Abdurrahim Musevi’nin katıldığı törenle hizmete girdi.

Pazartesi günü bir TV programına katılan İSK Kendine Yeter Hale Gelme Cihadı Araştırma Kurumu Başkanı General Samed Ağa Muhammedi, Halic-i Fars ve Morageb radarları menzilleri ile dünya askeri sanayilerine çok yeni özellikleri tanıttıklarını belirtti.

Halic-i Fars radarının dünyada eşi benzeri bulunmadığını kaydeden General Ağa Muhammedi, bu radar 800 kilometre mesafeden her türlü radarlara yakalanmaya uçakları ve hatta atmosferin dışından atmosfere giren balistik füzeleri tespit ettiğini ifade etti.

General Ağa Muhammedi, İran bu radarların görücüye çıkmasıyla birlikte tüm dünyaya askeri radar üretiminde hiç bir kısıtlama tanımadığını ilan etmiş olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir