Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İranlı Komutan Tüm Dünyaya Duyurdu: Bugün Uzaya Adım Attık!

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Selami, başarılı bir şekilde uzaya askeri uydu fırlatan Devrim Muhafızları Ordusunun bugün uzaya adım attığını bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, bugün İran’ın uzaya fırlattığı askeri uyduya dair açıklamada bulundu.

Tümgeneral Selami, bu uydunun başarılı bir şekilde uzaya fırlatılmasıyla Devrim Muhafızlarının ülkenin savunma gücünün yeni boyutlarını ortaya sergilediğini belirterek, Devrim Muhafızlarının bugün uzay alanına adım attığını bildirdi.

Devrim Muhafızlarının uzay teknoloji konusunda başarı elde etmesinin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Tümgeneral Selami, günümüzde kapsamlı bir savunma planına sahip olmanın uzayda söz sahibi olmakla mümkün olacağını belirterek, “Bizi uzaya taşıyan ve potansiyellerimizin kapsamını genişleten bu üstün teknolojiye ulaşmak stratejik bir başarıdır” dedi.

Tümgeneral Selami, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu önemli kazanımla birlikte stratejik istihbari bilgeler konusunda da büyük bir ilerleme kaydetmiş olduk. Bugün dünyayı uzaydan izleyebiliyoruz. Bu Devrim Muhafızlarının istihbari bilgiler alanındaki gücünü artrımak anlamına geliyor”

Tümgeneral Selami, “Çok amaçlı uydunun uzaydaki varlığı bilgi teknolojileri hususunda bizim için stratejik bir kazanç sağlayabilir. Ayrıca istihbarat savaşında da ülke için güçlü bir zemin oluşturabilir” diye konuştu.

Tümgeneral Selami, söz konusu askeri uydu ile uydu taşıyıcı roketinin tamamen yerli ve milli imkanlarla üretildiğini kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin “Nur” adlı ilk askeri uydusu bugün sabah saatlerinde Devrim Muhafızları Ordusu tarafından başarıyla uzaya fırlatıldı.

Ülkenin yerli imkanlarla ürettiği “Nur” uydusu, iki aşamalı “Kasıd” uydu taşıyıcı roketle uzaya gönderilerek, yerküreden 425 kilometre bir mesafede başarıyla yörüngeye yerleşti.

Devrim Muhafızları Ordusu, askeri uydu taşıyan roketin Kebir Çölü’nden başarılı bir şekilde fırlatıldığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir