FilistinTüm Haberler

Hamas: Batı Şeria, İşgal Askerleri İçin Sürprizlerle Dolu!

İslami Direniş Hareketi (Hamas), 25 yaşındaki şehit İbrahim Muhammed Ali Halasa’nın, Beytüllahim’in doğusundaki kontrol noktasında gösterdiği kahramanlık neticesinde şehadetini tebrik etti. 


Hamas, şehadete kavuşan şehit İbrahim hakkında yaptığı açıklamada, yaşanan bu hadisenin işgal güçlerinin gelebilecek sürprizlere karşı açık olması gerektiğini gösterdiğini belirtmekle birlikte Filistinli vatandaşların yerleşim politikalarına karşı direnişi sürdüreceğini vurguladı.  


Hamas, şehit ailesini tebrik etmenin yanı sıra işgalcilerin saldırıları ve yaptıkları bu zorbalıklara karşı bütün güçleriyle yanıt vereceklerinin ve alınması gereken intikamın alınacağının altını çizdi. 


Ayrıca açıklamada, işgal hükümeti tarafından ilan edilen Batı Şeria topraklarının ilhak ve genişleme planlarının önceki planları gibi başarısızlıkla neticeleneceği ve son sözü her zaman Filistin halkının söyleyeceği belirtildi.


Saldırıya uğrayan işgalci subayın orta derecede yaralandığı, Filistinli gencin ise işgalci askerler tarafından vurulması üzerine ciddi şekilde yaralandığı ifade edildi.


Hadisenin ardından olay yerinin giriş ve çıkışlara kapatıldığı öğrenildi.

Ne Olmuştu?


İşgalci İsrail askerlerinin, işgal altındaki Kudüs’ün doğu sınırında açtığı ateş sonucu bir Filistinli şehit olmuştu.


Filistin merkezli haber sitelerinin aktardığı bilgilere göre, işgal altındaki Doğu Kudüs sınırları içinde yer alan Maale Adumim Yahudi yerleşim merkezinin girişinde Filistinli bir genç, bir Siyonist subayı bıçaklaması üzerine işgal güçleri tarafından ateş açılarak şehit edilmişti.
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir