İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti’nden Trump’ın ”Vur” Emrine Yanıt

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, ABD’nin İran’ı tehdit etmek yerine yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından kendisini kurtarması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) konuşan Tuğgeneral Şikarçi, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Basra Körfezi ve çevresindeki ABD donanmasına ait gemilerin taciz edilmesi halinde İran güçlerine ait hücumbotların vurulmasına ilişkin talimatını değerlendirdi.

Başta donanma güçleri olmak üzere ABD askerleri arasında çok sayıda Covid-19 vakası olduğunu hatırlatan Şikarçi, “Amerikalılar bugün başkalarına zorbalık etmek yerine tüm çabalarını coronavirüse enfekte olan askeri güçlerini kurtarmak için kullanmalıdır” dedi.

Şikarçi, “ABD bugün coronadan en çok etkilenen ülkelerden biri haline gelmiştir. ABD’li yetkililer, kendilerini kurtarmayı ve bu meseleyi çözmeyi düşünmelidir” ifadesini kullandı.

ABD donanmasına bağlı Beşinci Filo, 16 Nisan’da Devrim Muhafızları Ordusuna ait 11 sürat teknesinin, Basra Körfezi’ndeki 6 ABD gemisine tehlikeli bir şekilde yaklaşarak taciz ettiğini açıklamıştı.

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Basra Körfezi’nde istikrarsızlığın asıl faktörü, dünyanın diğer tarafından İran’ın sınırlarına gelen ve temelsiz iddialar ortaya atan Amerikalıların işgalci ve yasa dışı varlığıdır” ifadesini kullanmıştı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir