Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran: Korona İle Mücadelede Amerika Halkına Yardım Etmeye Hazırız

İran sağlık bakanı Said Nemeki, ABD sağlık bakanının İran’a yardım için hazır olduğu iddiasına tepki göstererek, ”Amerika’da hükumetin korona karşısında bir şey yapamamasından giriftar olan Amerikan halkına yardıma hazır olduklarını’ söyledi.

Said Nemeki, dün twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Amerikan sağlık bakanı bugün Dünya Sağlık Örgütü oturumunda, İran halkına korona ile mücadele yardıma hazır olduğunu iddia etmiştir ama bu video konferansında ABD’nin bu iddiasının ne kadar içi boş ve değersiz olduğu zira kendi halkına dahi yardım etmekten aciz olduğunu gördüğümüz gibi aksine İran İslam cumhuriyeti, halkı ve yetkililerin işbirliğiyle ve Allah’ın yardımıyla bu salgında çok iyi bir şekilde mücadele etmiş ve halihazırda da salgını kontrol altına almıştır’ dedi.

İran sağlık bakanı, Amerikan yönetiminin korona karşısında sınıfta kaldığını ve bundan dolayı da Amerikan halkının salgında çaresiz kaldığını belirterek, ‘Aziz İran, sıkıntı içindeki Amerikan halkına yardıma hazırdır’ dedi.

Bilindiği gibi Amerika’da  en az 851 bin kişi de korona vakası görülmüş ve bu zamana kadar bunlardan en az 47 bini hayatını kaybetmiştir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir