ArabistanTüm HaberlerYemen

Vahşi Al-i Suud Rejimi Sözde Ateşkese Rağmen Yemen’i Bombalamaya Devam Ediyor

Saldırgan Suudi koalisyon güçleri ateşkese rağmen, dün yine Yemen’in muhtelif sivil bölgelerini bombaladı.

Fars haber ajansının verdiği haberde Yemen ordusu silahlı kuvvetler sözcüsü dün yaptığı açıklamada, Suudi koalisyon güçlerinin 2. hafta da bu ülkede iç cephelere ve sınır bölgelerine yönelik hava saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

Yahya Seri açıklamasında, Suudi koalisyonun 17 Nisan sabahından Perşembe gecesine kadar Maarib, el-Cuf, Saade, Taiz ve Zalee bölgelerine tam 25 kez saldırı düzenleyerek, sözkonusu bölgelere girmeye çalıştığını belirtti.

Yemenli yetkili açıklamasında ayrıca, Suudi koalisyon savaş uçakları  ayrıca, Yemen’in muhtelif bölgelerini 253 kez bombaladığını belirtti.

Seri, Suudi koalisyon güçlerinin Yemen’de ateşkes ilan edilmesinden beri tam 500 kez muhtelif bölgeleri hedef aldığını kaydetti.

Bilindiği gibi Suudi koalisyon 9 Nisan’da Koronavirüs salgını nedeniyle Yemen’e yönelik ateşkes kararı alındığını iddia etmiş, hatta bu kararın tekrar uzatılacağını belirtmişti fakat Suudi güçleri hatta bir gün bile Yemen’e yönelik saldırılarına ara vermeden ateşkesi ihlal etmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir