FilistinTüm Haberler

Batı Şeria’da Terör Rejimi İsrail’in Saldırısında Onlarca Filistinli Yaralandı

Terör rejimi İsrail güçlerinin, siyonist yahudi sitelerinin yapımı ve Filistin topraklarının İsrail’e ilhakı tasarını protesto eden Filistinlilere açtığı ateş sonucu onlarca Filistinli yaralandı.

Bu arada Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in Batı Şeria’daki ilhak planıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell geçen Perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada ırkçı İsrail’in Batı Şeria’nın bazı bölgelerini ilhak etmesi halinde, bunun “uluslararası hukukun ağır bir ihlali” olacağı uyarısında bulunmuştu.

AB’nin yerleşim yerlerine ilişkin tutumunun değişmediğinin altını çizen Borrell, “AB’nin, İsrail’in 1967’den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim yeri politikasına ilişkin tutumu nettir ve değişmemiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

Borrel açıklamasında, “AB, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca İsrail’in Batı Şeria’da egemenliğini kabul etmemektedir” ifadesini kullandı.

Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz’ın pazartesi akşamı “acil birlik hükümeti” kurulması konusunda gerekli anlaşmayı imzalamışlardı.

Yapılan anlaşmaya göre, 1 Temmuz’dan itibaren Netanyahu’nun, ABD yönetimiyle istişare etmesinden sonra Ürdün Vadisi ve Batı Şeria’daki bölgelerin siyonist İsrail’e ilhakı için bir yasa tasarısının meclisin onayına sunulması bekleniyor.

Irkçı İsrail ilhakının işgal altındaki Batı Şeria’nın yüzde 30’undan fazlasına ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir