Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Musevi: Fransa ve İngiltere, ABD’nin Zorbalığını Kabulleniyor

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Fransa ve İngiltere’nin Nur uydusunun fırlatılması ile ilgili tutumlarının Amerika’nın zorbalığını kabullenmelerinden kaynaklandığını söyledi.

Musevi, bu ülkelerin İran’ın ‘Nur’ uydusunun fırlatılması ile ilgili tutumlarının kabul edilemez olduğunu belirterek, ‘’Barışçıl amaçlarla uzay teknolojisi kullanmak İran savunma programının ve İran bilimsel gelişme planın bir parçasıdır ve hiçbir uluslararası anlaşma da İranlı uzmanlar tarafından elde edilen bu teknolojiden İran’ı men etmemektedir.‘’ dedi.

İngiltere ve Fransa’nın 2231 sayılı BM Güvenlik Konseyi bildirisini yorumlamalarını reddeden Musevi, İran nükleer programında İslam İnkılabı Rehberinin fetvası ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu raporları doğrultusunda barışçıl amaçlı olduğunu ve savunma maksatlı İran uzay programının bundan başka amaçlar için dizayn edilmediğini söyledi.

Amerika’nın nükleer anlaşmadan çekilmesine ve İran’a yasa dışı ambargolar dayattığını ve her an 2231 nolu BMGK kararını çiğnediğini ifade eden Musevi, Avrupa ülkelerin Amerika’ya karşı çıkmaması ve o ülkeyi kınamamalarının şaşırtıcı olduğunu ve bu ülkelerin Amerika’nın zorbalığını kabul ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Musevi, Fransa ve İngiltere’nin bölgede istikrarsızlık yaratmada kötü bir sabıkaya sahip olduklarını ifade ederek bu ülkelerin istikrar aleyhindeki politikalarının bölge istikrarı ve güvenliği için büyük engel olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir