FilistinTüm Haberler

Siyonist Rejimin Batı Şeria Kararına Tepkiler Büyüyor!

İşgal rejimi İsrail’in Batı Şeria’nın bazı bölümleri işgal topraklarına ilave etme kararı Filistinli yetkiler ve muhtelif ülkelerin tepkisine yol açtı.

Bu bağlamda Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale Hamas lideri İsmail Heniyye ile telefonda görüşerek direnişin Filistin topraklarının işgalden kurtarılana  kadar sürmesine vurdu yaptı.

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye de , Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Heniyye bu görüşmede Filistin milletinin kendi haklarını zedelemeyi hedefleyen hiçbir planı kabul etmeyeceğini vurguladı. 

Heniyye ayrıca Katar Emiri ve Arap Birliği Genel Sekreteri ile telefonda işgal rejiminin Batı Şeria kararını görüştü.

Bu arada Filistin Özerk Teşkilatı, Arap Birliğini acil toplanmaya çağırdı.

Ürdün ile Filistin dışişleri bakanları bu bağlamda telefonda görüştüler.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy da, “Uluslararası toplumu ırkçı İsrail’in tek taraflı gayrimeşru girişimlerine karşı durarak yerleşik parametreler ve 1967 sınırları temelinde iki devletli çözüm vizyonuna sahip çıkmaya davet ediyoruz.” dedi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Irkçı İsrail’de hükümet kurma çalışmaları kapsamında imzalanan koalisyon anlaşmasında yer alan “Batı Şeria’nın ilhak edilmesine” yönelik ifadelerin, işgal altındaki Filistin topraklarını gasbetmeyi hedefleyen son derece tehlikeli bir zihniyetin tezahürü olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise İsrail’in Batı Şeria’daki ilhak planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell 23 Nisan Perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada İsrail’in Batı Şeria’nın bazı bölgelerini ilhak etmesi halinde, bunun “uluslararası hukukun ağır bir ihlali” olacağı uyarısında bulunmuştu. AB’nin yerleşim yerlerine ilişkin tutumunun değişmediğinin altını çizen Borrell, “AB’nin, İsrail’in 1967’den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim yeri politikasına ilişkin tutumu nettir ve değişmemiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir