İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: Korona İle Mücadelede Büyük İş Çıkardık

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, korona virüs hastalarının her geçen gün iyileştiğini ve bu sürecin iyi bir duruma geldiğini belirterek, ‘sağlık ürünleri ve teçhizatları ve halkın ihtiyaçlarından bazılarının temininde sıkıntılara rağmen İran korona virüs ile mücadelede büyük iş çıkardı’ dedi.

Ruhani,  dün ülkenin özel sektöründen bir grupla yaptığı oturumda, korona virüs şartlarının bütün dünya için bir sınav olduğunu belirterek, ‘bütün dünyanın bu sınavdan geçtiğini ve böylece ekonominin nasıl yönetileceği ve halkın sağlığını nasıl garanti altına alacakları’ gibi bir çok yeni şartların oluştuğunu söyledi.

Ruhani, ABD’nin İran aleyhindeki yasadışı ve tek yanlı yaptırımlarına da işaretle, ‘İran bugün gelişmiş ülkelerin aksine ihtiyaç duyulan hastane ve sağlık ürünleri ve hastaların tedavisi konusunda çok iyi iş çıkarmıştır’ dedi.

İran cumhurbaşkanı, korona ile mücadelede hükümet, özel sektör, bilim şirketleri, bankalar, silahlı kuvvetler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğine de temasla, ‘İran hükümeti bugün ülkenin dezenfektan ve sağlık ürünlerinin üretimi konusunda kendi ihtiyacını temin etmenin dışında ihracat etme düzeyine geldiğini’ söyledi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani’nin oturumda konuşmasından önce de, özel sektörden bir çoğu yaptığı açıklamada, korona virüsün yaygınlaştığı şartlarda hükümetin üreticilere ve işverenlere karşı destekleri ve çalışmalarını takdir ettiler ve ayrıca çalışma ve ekonomi hayatıyla ilgili rapor sundular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir