Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti Siyonist Rejimin “Batı Şeria’yı İlhak” Planını Kınadı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, “Siyonist Rejim’in Batı Şeria’yı ilhak etme ve yerleşim yerlerini genişletme çabaları uluslararası hukukun ihlalidir ve ‘Yüzyılın Anlaşması’ planının uygulanması yönündedir” dedi. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Siyonist Rejim’in Batı Şeria’nın Filistin topraklarını ilhak etme ve yerleşim yerlerini genişletme yönündeki son eylemlerini kınayarak, atılan bu adımların ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı sözde barış planı “Yüzyılın Anlaşmasının” uygulanması yönünde olduğunu söyledi.

Musevi, bu eylemleri uluslararası hukukun ‘ihlali’ ve bölge güvenliği için bir ‘tehdit’ olarak nitelendirerek, BM ve uluslararası diğer kurumları bu eylemler karşısında harekete geçmeye çağırdı.

Siyonist Rejim’in koronavirüsün neden olduğu mevcut durumu kötüye kullanmasına dikkati çeken Musevi, Filistin halkının aynı zamanda işgal, kuşatma ve yaptırımlarla mücadele ettiğini belirtti.

Filistin topraklarının Filistin halkına ait olduğunu belirten Musevi, “Siyonist rejim işgalci bir rejimdir. Filistin krizinin tek çözümü, bu toprakların ana sakinleri arasında referandum yapmak ve başkent Kudüs’te bağımsız bir Filistin devleti kurmaktır” ifadelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir