Batı AsyaDünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İslami Mezhepleri Takrib Kurumu’ndan İslam Dünyasındaki Önemli Şahsiyetlere Mektup!

Uluslararası İslami mezhepler takrib kurumu UİMTK Genel Sekreteri Hamid Şehriyari, İslam dünyasında İslami mezheplerin yakınlaşması için çalışan önemli şahsiyetlere bir mektup gönderdi.

Uluslararası İslami mezhepler takrib kurumu UİMTK Genel Sekreteri Şehriyari Cumartesi günü gönderdiği mesajda dünyaya hakim olan kronik şartlar ve milletlerin bu durumdan etkilenmesi sermaye düzeninin yetersizliğini ortaya koyduğunu belirterek şöyle dedi:

Bu durum İslam’ın dayanışma, mahrumlara destek ve yardımlaşma konularıyla ilgili yüce tealiminin önemini tüm milletlerin gözleri önüne sermiştir.

Şehriyari İslam dünyasında İslami mezheplerin yakınlaşmasında etkili olan şahsiyetlere gönderdiği mesajda şu vurguyu yaptı:

Kuşkusuz Müslümanların gönül birlikteliği, vahdet, kardeşlik ve dayanışması ilahi rızayı beraberinde getirecek ve işlerde ferahlık getirecektir.

Uluslararası İslami mezhepler takrib kurumu UİMTK Genel Sekreteri Hamid Şehriyari şöyle ekledi:

Mübarek Ramazan ayının bereketiyle başta İslam dünyasının bir parçası olan Filistin olmak üzere İslam aleminde barış, huzur, sıhhat, mutluluk hakim olur ve yakın gelecekte işgalci siyonist rejimin yok olmasıyla birlikte dünya Müslümanları Kudüs gününde Mescid-i Aksa’da vahdet namazı kılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir