İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Devrim Muhafızları: Karasularımıza Hiçbir Yabancı Geminin Girmesine İzin Vermeyeceğiz!

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, “Amerikalıların bölgedeki gayri meşru varlığı güvenliğimizi tehlikeye atabilir, ancak hiçbir yabancı geminin sularımıza girmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Rıza Tengsiri, Fars Körfezi Ulusal Günü münasebetiyle verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Komşu Müslüman ülkelere her zaman barış ve dostluk mesajı gönderdik, biz Basra Körfezi’nde güvenlik iş birliği sağlayabiliriz dedik.

Ne yazık ki, yabancılara bağlı bazı ülkelerin liderleri bölgede yabancıların olmasını istiyorlar, yabancıların bölgede olması güvensizlik yaratır, bunun örneği de Amerika destroyerleri ile Japon tankerinin çarpışması ve birkaç kişinin ölümüne neden olan Amerika denizaltısı ve Amerika destroyerinin Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir seyahat gemisine çarpmasıdır.

Fars Körfezi, 250 bin kilometrekarelik kapalı bir Körfezdir. Nükleer yakıtı olan gemilere bir şey olursa, bu durum, on bir yıl boyunca Fars Körfezi ekosistemini yok edecektir.

Amerikalıların bölgedeki gayri meşru varlığı güvenliğimizi tehlikeye atabilir, ancak hiçbir yabancı geminin sularımıza girmesine izin vermeyeceğiz. Fars Körfezi’ndeki adalarımızın çok stratejiktir. İnsanların Fars Körfezi adalarında yaşamasını kolaylaştırmak için konut altyapımızı güçlendirmek ve hizmetlerimizi genişletmek istiyoruz, böylece, bu bölgede gençlerimiz için istihdam, iş ve çalışma çabalarına şahit olabiliriz ve bu, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in isteğidir.’

Nedsa tarafından adalarda bir havaalanı ve bir dalgakıran inşa edilmesine dikkat çeken Tuğamiral Tangsiri şunları söyledi: ‘Büyük çaplı uluslararası bir havaalanı inşa ettik ve İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri donanması da halk için 50’den fazla dalgakıran oluşturdu.

Yabancıların bölgemizde yeri yoktur ve bu bölgeden ayrılmak zorundadırlar.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir