IrakTüm Haberler

Kays el-Hazali: IŞİD’in Saldırıları, ABD Askerlerinin Irak’taki Varlığı İçin Bir Bahanedir

Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays el-Hazali, ABD’nin IŞİD’i yeniden canlandırıp Siyonist Rejim’in güvenliğini sağlamak ve Irak’taki varlığına gerekçe uydurmak istediğini söyledi.

Al Mayadeen kanalına göre, Irak Asaib-i Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays el-Hazali, “Son IŞİD saldırıları, ABD’nin bu örgütü yeniden canlandırma çabalarından biridir” dedi.

IŞİD’in bu saldırılarının ABD’nin Irak hükümetiyle Haziran ayında birliklerini ülkeden çekmesi konusundaki müzakerelerden önce yapılmakta olduğunu belirten el- Hazali, “Bu saldırılar ABD’nin Irak’taki saldırganlığını sürdürmek, Siyonist Rejim’in güvenliğini sağlamak ve Irak petrolüne el konmak amacıyla yapılıyor” ifadesini kullandı.

El-Hazali ayrıca Irak meclisinin ecnebi güçlerin bu ülke topraklarından ihraç edilmesi yönündeki yasasından dolayı Amerika’nın Irak’tan intikam almak peşinde olduğunu vurguladı.

IŞİD’in dün Selahaddin’e bağlı Mikeyşife ve Beled bölgelerinde Haşdi Şabi’ye yönelik saldırısında 10 Haşdi Şabi mensubu hayatını kaybetmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir