IrakTüm Haberler

Mescidi: Irak’ın Hiçbir Ülkenin Müdahalesine İhtiyacı Yoktur

İran’ın Irak büyükelçisi İrec Mescidi, Irak’ın bağımsız bir ülke olduğunu ve hiç kimsenin müdahalesine ihtiyacı olmadığını belirterek, ”Amerika bazı iddialarının yerine, yaptırım, tehdit ve terör siyasetlerine son vermelidir’ dedi.

İrec Mescidi, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amerikan dışişleri bakan yardımcısı David Schenker’in  İran’ın Irak’ın içişlerine müdahale ettiğine dair iddiasını reddederek, ‘Amerika’nın bu gibi yalanlar yerine, tehdit, yaptırım ve teröre dayalı siyasetlerine son vermesi daha iyi olur’ dedi.

İran büyükelçisi, açıklamasında ayrıca terör örgütü IŞİD’in Irak ordusuna yönelik saldırıları ve Irak halkını öldürmesini de kınayarak,  aynı zamanda Haşdi Şabi mensuplarından ölenlerin aileleriyle dert ortaklığı içinde olduğunu bildirdi.

Terör örgütü IŞİD,  geçen cuma gecesi, Samera’nın güney ve kuzeyinde iki ayrı bölgede Irak güçlerine saldırı düzenlemiş ve bu saldırılarda Irak güçlerinden 11 kişi ölmüş, 20 kişi de yaralanmıştı. 

Bu arada bu saldırının ardından dün sabahtan itibaren Irak genelinde terör örgütü IŞİD aleyhinde geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir