AvrupaLübnanTüm Haberler

Mossad ve BND’nin Hizbullah Aleyhindeki Ortak İşbirliği İfşa Edildi

Almanya’nın Hizbullah hareketini terör örgütleri listesine alma ve yaptırım kararıyla ilgili sır perdesi aralandı.

Siyonist İsrail medyası, Hizbullah aleyhinde Almanya hükümetinin son aldığı kararın Alman istihbarat kurumu Federal Haberalma Teşkilatı (BND) ile siyonist İsrail istihbarat kuruluşu Mossad’ın işbirliğiyle alındığını ifşa etti. 

Siyonist İsrail basını, terör rejimi İsrail casusluk kaynaklarına dayanarak verdikleri haberde, Mossad’ın Hizbullah’la ilgili bir çok bilgiyi Almanya ile paylaştığını bildirdi.

Bir siyonist yetkili ise İsrail Tv. Kanal12’ye verdiği demeçte, Almanya hükümetinin Hizbullah aleyhinde aldığı kararı överek,  bu durumun Almanya istihbaratı ile Mossad arasındaki dostluğu da pekiştirdiğini bildirdi.

Bu arada Filistinli gruplar, Almanya’da Hizbullah’ın siyasi kanadının faaliyetlerde bulunmasının yasaklanmasını “işgalci İsrail yanlısı bir tutum” olarak değerlendirdi.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, “Almanya’nın Hizbullah’ı terör örgütü olarak değerlendirmesi, açıkça Arap halklarına karşı sistematik terör uygulayan ve saldıran işgalci İsrail yanlısı bir tutum sergilemektir.” ifadelerini kullandı. Bunun Siyonistlerin tutumuyla uyuştuğuna dikkati çeken Kasım, ayrıca bu durumun uluslararası hukuku ve kuralları hiçe sayan İsrail’i cesaretlendirdiğini söyledi.

İslami Cihad Hareketinden yapılan yazılı açıklamada da, Almanya’nın söz konusu kararı kınanarak, bu durumun ABD’nin ve Siyonistlerin baskısına cevap vermek, bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit edici terör eylemleri gerçekleştiren işgalci İsrail yanlısı tutum sergilemek olduğu vurgulandı.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in talimatıyla Hizbullah’ın siyasi kanadının bu ülkede faaliyetlerde bulunması yasaklanmıştı. 

Amerika ve siyonist İsrail, Hizbullah’ın bölgede terör örgütlerine karşı başarılı mücadele vermesinin ardından Hizbullah’a yönelik baskıların artması için yoğun diplomasi yürütmüştü. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir