Tüm Haberler

Amerika, İran’ın Füze Saldırısında Yaralanan Askerlerine Cesaret Ödülü Verdi

Amerikan ordusu, İran devrim muhafızlarının Irak’taki Amerikan askeri üssüne düzenlediği füze saldırısında yaralanan 29 askere ‘cesaret ödülü’ verdi.

ABD savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran’ın Irak’taki Ayn’el Esed ABD üssüne düzenlediği füze saldırısında beyin travması geçiren 6 askere ödüllerinin verildiği ve 23 askere de önümüzdeki haftalarda ödüllerinin verileceği bildirildi.

Başta Amerikan başkanı Trump olmak üzere savunma bakanı Esper,  dışişleri bakanı Pompeo ve diğer bir çok hükümet yetkilileri, İran’ın saldırısında hiç bir ABD askerinin yaralanmadığını iddia etmişlerdi.

Amerikan yönetimi sözkonusu saldırıda yaralı sayısını sürekli değişik rakamlarla açıklamış ve en son açıklamada ise bu rakam 110’a yükselmişti.

Uzmanlar ise İran’ın saldırısında aslında çok sayıda Amerikan askerinin de öldüğünü ama Trump hükümetinin bu gerçeği açıklamaya yanaşmadığı görüşündeler.

İran devrim muhafızları ordusu 8 ocak tarihinde Amerika’nın sözkonusu üssünü balistik füzelerle hedef almış ve böylece ABD terör güçlerinin şehit ettiği İran devrim muhafızları Kudüs Gücü komutanı general Kasım Süleymani ve arkadaşlarının intikamını almış oldu.   

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir