Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Abdullahiyan, Irak’ın Yeni Hükümetini Tebrik Etti

İran meclis başkanının uluslararası işler yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Irak’ta Mustafa el’Kazımi’nin başbakanlığında yeni hükümetin meclisten güvenoyu almasını Irak halkına hizmet doğrultusunda önemli bir gelişme olarak niteledi.

Emir Abdullahiyan, Irak’ta hükmetin güvenoyu almasını, Irak’ın sebatı ve güvenliğinin sağlanması olacağını ve bunun aynı zamanda İran ve bölgenin de güvenliği yönünde önemli bir adım olduğunu söyledi.

Bu arada İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Irak’ta yeni hükümetin oluşmasını kutladı.

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Irak yeni hükümetinin oluşmasından dolayı Başbakan Mustafa El Kazimi, kabine üyeleri, Irak Parlamentosu ve hepsinden önemlisi Irak halkını tebrik ediyorum. İran her zaman Irak halkı ve seçtikleri hükümetlerin yanında duracaktır. ‘’ dedi.

Irak’ta, Mustafa el-Kazimi’nin 22 kişilik kabinesi, dün 15 bakanın güvenoyu almasıyla meclisten geçti.Yeni hükümetin 15 bakanı güvenoyu alırken, 5 bakan alamadı, 2 bakanlığın oylaması ise ertelendi.

Yeni kabinede Adalet, Göç ve Göçmenler, Tarım, Ticaret ve Kültür Bakanlığı için gösterilen isimler ise güvenoyu alamadı.

Dışişleri ve Petrol Bakanlığı için oylama, aday belirlenmediği için ertelendi. Başbakan Kazimi ve güvenoyu alan 15 bakan, mecliste yemin ederek görevlerine başladı.

Diğer 7 bakanlığın güven oylaması için mecliste yeniden oturum düzenlenmesi bekleniyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir