Batı AsyaLübnanTüm Haberler

Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’ı, Sadrı İslam’da ‘Ebu Talib Deresi’nin İçinde Bulunduğu Duruma Benzetti

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, dün gece yaptığı açıklamada, bölgede direnişin şartlarına temasla, Lübnan’ı Sadrı İslam’da ‘Ebu Talib Deresi’nin içinde bulunduğu şartlara benzetti.

Seyyid Hasan Nasrullah, bugünkü yaptırım şartlarını, özellikle de Amerika’nın İran ve Lübnan Hizbullah hareketi aleyhindeki yaptırımlarını, Sadrı İslam döneminde, Mekke’li kafirler ve müşriklerin Ebu Talib Deresi’ndeki müslümanlara yönelik iktisadi ve sosyal açıdan yaptırım yaptıkları döneme benzetti ve şöyle dedi: Beni Haşim’in Ebu Talib Deresi’nde muhasarası sırasında müslümanlardan Hz. Muhammed’i teslim etmeleri halinde serbest bırakılacakları gibi bir durum bugün Lübnan direniş güçlerine yaşatılmaktadır; silahlarınızı bırakınız ve ülkeye verdiğiniz destekten el çekiniz ve İsrail ne isterse yapsın denilmektedir’ ifadesini kullandı.

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri açıklamasının devamında, bugün korona virüsün Ebu Talib Deresi’nde muhasaranın ağaç kurduyla kırılmasında yaşanan hadise gibi şimdiki dünyada zalimlerin bazı milletler aleyhindeki muhasarasını da kıracağını söyledi.

Nasrullah, korona hadisesinden sonra çoğu ülkeler ve milletlerin Amerika’nın tek yanlı siyasetlerine karşı çıkacaklarını da söyledi.

Bilindiği gibi dünyada korona ile mücadelenin yaşandığı şartlarda Amerika’nın yaptırımlara devam etmesine bazı ülkeler karşı çıkmış ve bunun ahlak ve insanlık dışı bir tutum olduğunu ve derhal kaldırılması gerektiğini bildirmişlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir