Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Bakıri: Nur Uydusu, Güç Odakları Arasındaki Dengeleri Değiştirdi

İran silahlı kuvvetler komutanı tümgeneral Muhammed Bakıri, İran’ın son zamanlarda uzaya gönderdiği ilk askeri uydusu ‘Nur’un başarılı bir şekilde yörüngeye oturması ve faaliyetine başlamasının, İran halkının lehine güçlerde dengelerin değişmesine neden olduğunu söyledi.

İran’ın sözkonusu uydu başarısının  düşmanların bilgilerinin ifşa olmasına ve onların hilelerinin bozulmasına neden olduğunu belirten Tümgeneral Bakıri, sözkonusu uydunun en önemli özelliğinin dışa bağımlı olmadan İran’ın kendi uzmanları ve kendi imkanlarıyla tasarlanıp uzaya fırlatılması ve yörüngeye oturması ve aktif hale gelmesi olduğunu söyledi.

İran’ın korona ile mücadele verdiği bir ortamda İran savunma bakanlığının Nur askeri uydusunu başarılı bir şekilde fırlatmasının savunma bakanlığının sorumluluk bilincinde gece gündüz demeden çalıştığını ve uzayda diğer ülkelerle İran’ın rekabet ettiğini gösterdiğini söyledi.

Tümgeneral Bakıri, İran’ın bu başarısının başta terör rejimi Amerika olmak üzere İran İslam İnkılabı düşmanlarının yenilgileri ve onların bilgi paylaşımlarının  ifşaatına neden olan büyük ve tarihi bir başarı olduğunu bildirdi.

İranlı askeri yetkili, İran’ın ilk askeri uydusunun aynı zamanda bir çok amaçlı olduğunu ve bu uydunun Amerika’nın zalim yaptırımlarının sürdüğü bir ortamda gerçekleşmesinin ise İran halkının yaptırımlara karşı kendi dinamiklerine bağlı kalarak her türlü zorluğun üstesinden geleceğini gösterdiğini söyledi.

Bilindiği gibi İran’ın Nur askeri uydusu 22 nisan tarihinde İran devrim muhafızları ordusu tarafından uzaya fırlatılmış ve uydu başarılı bir şekilde yörüngeye oturmuştur. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir