SuriyeTüm Haberler

Suriye Ordusunun Zaferi Düşmanlarını Çatlattı..

Suriye ordusu,terörist gruplar ateşkes anlaşmasını ihlal ettikten ve Al-Ghab Vadisi’nde çeşitli bölgelere saldırdıktan sonra Hama’nın kuzeybatı kırsalındaki Al-Ghab’da bulunan “Al-Manara”ya bağlı olan Tancara köyünü tamamen kurtardı

Teröristlerin silahlı koordinasyonu, Suriye ordusunun taarruzuna yanıt verdikten sonra onlarca terörist saldırganın öldürüldüğünü açıkladı ve yüksek ve yoğun ateş karşısında ilerlemeleri durduruldu ve Türkiyenin gözetleme noktaları tarafından tamamen denetlenen İdlib kırsalının yollarını kullanan teröristler intihar bombacılarını da kullanmalarına rağmen ağır kayıp vererek geri çekilmek zorunda kaldılar.

Askeri bir kaynak ifadesiyle Suriye savunması, “Türkistan İslam Partisi” nin dün öğleden önce, kuzey ormanlık bölgedeki askeri ordu noktalarından birinde (El-Tanjara) sızmaya başladığını zırhlı araçlar ,ağır ve orta makineli tüfeklerle, yoğunluk bir şekilde ateş ediyorlard.Suriye ordusuda can kaybını azaltmak için, bölgeyi tamamen kontrollu bir şekilde boşalttı. ” daha sonra Suriye ordusu teröristleri köye çektikten sonra başlattığı ağır topçu ve füze atışlarıyla teröristlere ağır kayıp verdirtip ,kalanların ise kaçmasıyla sonuçlanan bir zafer elde etmiştir.

Suriye savunma bakanlığı yaptığı açıklamada, “Şiddetli çatışmalarda bir dizi asker şehid olmuştur fakat bu teröristlerin açıkladığı gibi değildir.ortada dolaşan isimlerin çoğu uydurmadır. ” Dedi.

Yine Saha kaynaklarına göre, Türkiye garantör ülke olduğu için bu saldırının sorumluluğunu taşıyor ve Suriye ordusu bu tür saldırılara sağlam ve güçlü bir şekilde yanıt vermesi gerekirken,görmezden gelmiştir.Terörist sitelerin Rusyanın yardımı olmadan Suriye ordusunun ilerleyemeyeceğini söylemelerine rağmen ,Suriyenin bu zaferi Suriye ordusunun bundan sonra bir karış toprağının dahi işgal edilemeyeceği bir kere daha ortaya çıkmış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir