Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti’nin “Nur Uydusu” ABD’nin Kabusu Oldu!: Amerika’nın İran Uydusuna Olan Öfkesi Hala Sürüyor

Amerikalı yetkililerin İran İslam Cumhuriyeti’nin uzaya Nur uydusunu gönderme başarısına yönelik öfkelerinin devamında Amerika’nın BM temsilciliği uydunun uzaya gönderilmesini BM güvenlik konseyinin kararnamesinin ihlali olduğunu iddia etti.

Amerika’nın BM temsilciliği güvenlik konseyinde 2231 sayılı kararnamenin icra komisyonunun resmi olmayan oturumunda İran’ın Nisan ayında uzaya uydu göndermesi bu kararnamenin ihlali olduğunu iddia ederek, Tahran yönetimi BM’nin dayattığı silah ambargosunu ihlal etmeyi de sürdürdüğünü ileri sürdü.

Perşembe günü Washington’un talebi üzerine düzenlenen oturum hakkında bir bildiri yayımlayan Amerika’nın BM temsilciliği, BM güvenlik konseyinin kararnamesi İran’ı nükleer başlık taşıyabilen her türlü balistik füze alanında faaliyetini yasakladığını iddia etti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin ilk askeri uydusu Nur, 22 Mayıs tarihinde üç aşamalı Kasid adlı uydu taşıyan füze tarafından yerden 425 kilometre yükseklikteki yörüngeye yerleştirildi.

Tahran yönetimi bu proje Amerika’nın iddia ettiği nükleer başlık taşıyan balistik füze meselesiyle hiç bir ilgisi olmadığını açıkladı.

Amerika ve müttefikleri bu büyük başarı etrafında kopardıkları yaygaralarla İranlı bilim adamlarının başarılarını gölgelemeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir