Batı AsyaFilistinTüm Haberler

Filistin’den Azerbaycan Halkı ve Ulemasına Takdir Mesajı!

Filistin İslami Cihat Hareketi temsilcisi Nasır Ebu Şerif, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin din adamları ve dindar halkının Kudüs Haftası etkinliğini düzenlemelerine teşekkür ettiği açıklamasında Filistin ve Azerbaycan Cumhuriyeti milletlerinin dayanışmasına vurgu yaptı.

Er’rad kanalına konuşan Nasır Ebu Şerif şöyle dedi:

“Biz Azerbaycan Cumhuriyeti halkını direnişçi ve Müslüman bir millet olarak tanıyoruz. Biz Azerbaycan Cumhuriyeti milletine, eğer bizim mücadelemize destek verirseniz, Filistin ve Kudüs de size destek verecektir, demek istiyoruz. İslam ümmeti Kudüs’ü siyasi mücadele merkezi olarak biliyor ve direnişini ve mücadelesini Kudüs üzerinden sürdürüyor; Azerbaycan Cumhuriyeti milleti de bu bağlamda önemli rol ifa ediyor. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve İslam dünyasının siyasi kıblesidir. Eğer bir Müslüman siyasi kıblesini ve yönünü kaybederse, yolunu da kaybeder. Hac Kasım Süleymani nasıl ki nereye giderse gitsin nihai hedefi Kudüs’ü kurtarmaktı, biz de nihai hedefimiz Kudüs’ü kurtarmak olmalı, böylece başka hedeflere de ulaşabiliriz.”

Ebu Şerif şöyle ekledi:

İmam Humeyni -ks- Kudüs gününü Kudüs’ü kurtarma yolunda verilen mücadele için bir şifre olarak ilan ederek İslam ümmetini uyandırmak ve vahdete ulaştırmak istedi. Biz de Kudüs’ün kurtuluşu için mücadelemizi sadece Kudüs günü veya Kudüs haftası ile sınırlı tutmamalıyız. Kudüs’ü kurtarma çabası tüm Müslümanlar için vaciptir, zira Mekke sadece Suudilere ve Araplara ait olmadığı gibi, Kudüs de sadece Filistinlileri ilgilendiren bir mesele değildir. Eğer Filistinlilerin bir kusuru veya hatası varsa bile Kudüs’ün kurtuluşu tüm Müslümanlara vaciptir. Yahudiler ve siyonistler nasıl Kudüs’ü Yahudileştirmek için İsrail’e yardım ediyorsa, Müslümanlar da Kudüs’ü kurtarmalıdır.

Filistin İslami Cihat Hareketi temsilcisi Nasır Ebu Şerif şöyle devam etti:

Kudüs ve Filistin gayri Müslimler tarafından işgal edildiği gibi Karabağ da gayri Müslimler tarafından ve gayri Müslim güçlerin destekleri ile işgal edilmiştir. Kudüs ve Karabağ toprakları İslam topraklarıdır ve kurtarılmalıdır. Karabağ savaşında Filistin sürekli Azerbaycan Cumhuriyeti milletine destek verdi, ancak şimdi savaş durduğu ve herhangi bir faaliyet olmadığı için biz de yardım edemiyoruz. Düşman bu durumdan nemalanarak aramızda ihtilaf çıkarmaya çalışıyor, ancak Karabağ savaşında olduğu gibi biz şimdi de başta Azerbaycan Cumhuriyeti milleti olmak üzere mazlum milletlerin yanındayız. İslam ümmetinin birinci meselesi Kudüs meselesidir. Siyonizm ve ABD istikbarı Kudüs meselesinin baş etkeni oldukları gibi İslam dünyasında İran’a baskı uygulamak ve Kudüs meselesinin de baş etkenleridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir