Batı AsyaDünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, 22 Mayıs Cuma Günü ‘Dünya Kudüs Günü’ Münasebetiyle İslam Ümmetine Hitap Edecek

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, bu hafta Cuma gününe denk gelen Dünya Kudüs Günü’nde İslam dünyasına hitaben konuşma yapacaktır.

İslami Tebliğ Konseyi Başkan Vekili Nusretullah Lütfi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in konuşmasının 22 Mayıs Cuma günü Tahran saati ile 12:00’de (TSİ 10:30) canlı olarak televizyon ve radyo kanallarından yayınlanacağını duyurdu.

Lütfi’nin belirttiğine göre, bu yıl baş gösteren korona salgını nedeniyle ve Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in konuşmasından en fazla yararlanmak amacıyla İran’ın hiçbir yerinde Dünya Kudüs Günü adı ile her hangi bir etkinlik düzenlenmeyecek.

Lütfi ayrıca, “Siyonist Rejim’e karşı mücadele, direniş, maneviyat ve umut ile birlikte, Filistin’in tamamen özgürleşmesi ve fesat mikroplarının (Siyonistler) çöküşüne kadar devam edecektir” dedi.

Öte yandan “AL-Quds Day” Instagram sayfası, “Dünya Kudüs Günü” münasebetiyle yapılacak programa Dışişleri Bakanı Zarif’in ana konuşmacı olarak katılacağını bildirerek, canlı programa Filistin uzmanlarının da iştirak edeceğini belirtti.

İran’da genel olarak Filistin’e destek için ramazan ayının son cumasında “Dünya Kudüs Günü” etkinlikleri yapılıyor.

Bu sene koronavirüs nedeniyle Kudüs Günü törenleri “beyaz bölge” olarak tanımlanan düşük riskli 218 ilçede cuma namazında toplantı şeklinde gerçekleştirilecek. Kırmızı bölge olan Tahran’da ise Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yalnızca araç geçişleriyle yapılacak.

İran İslam Cumhuriyeti Kurucu Lideri Hz. İmam Humeyni, 1978 yılında Ramazan ayının son Cuma gününü Dünya Kudüs Günü olarak adlandırdı ve o yıldan beri müslümanlar, her yıl Ramazan ayının son Cuma gününde mazlum Filistin halkını desteklemek ve uluslararası Siyonizm’in yayılmacı politikalarını kınamak amacıyla protesto ve gösteri yürüyüşleri düzenlemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir