Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Harrazi: ABD’nin Tek Yanlı Tutumu Uluslararası Camia İçin Zehirdir

İran’ın dış ilişkiler stratejik konseyi Başkanı Seyyid Kemal Harrazi, ABD’nin tek yanlı tutumu uluslararası camia için ölümcül zehir olduğunu ve mevcut şartları daha da karmaşık hale getirdiğini belirtti.

Sanal ortamda düzenlenen 3. Barış için liderler vakfı yıllık zirvesinde konuşan dış ilişkiler stratejik konseyi Başkanı Seyyid Kemal Harrazi, Amerika terör devletinin tek yanlı politikalarının yıkıcı tesirleri ve uluslararası kriz ve sorunları şiddetlendirdiğini belirterek şöyle dedi:

Şimdiki çok yönlülüğün etkili olmamasının köklerini, başkalarına tek yanlı eğilimlerini ve hegemonyasını dayatan Amerika’nın sultacı eğitimlerinde aramak gerekir.

Harrazi şöyle devam etti:

Dünyanın şimdiki düzeninin zayıf yönleri ve sorumsuzluğu, tüm milletlerin sesi duyulacak şekilde yeni çok yönlü düzenin şekillenme zaruretini ve yeni bir küresel dayanışmanın tasarlanma gereksinimini ortaya koyuyor.

Harrazi ayrıca korona virüs salgınına işaretle bu salgınla etkili mücadele ve kontrol altına almak, dünya genelinde Dünya Sağlık Örgütü DSÖ ekseninde dayanışma ve iş birliğine bağlı olduğunu belerterek şöyle ekledi:

Bu doğrultuda BM Genel Sekreteri ve birçok ülke İran gibi korona virüs salgını ile mücadelede gerekli ilaç ve tıbbi ekipmanların temini için mali kaynak sıkıntısı çeken ülkelere dayatılan yaptırımların kaldırılmasını istemiştir.

Süper güçlerin DSÖ, İMF ve Dışişleri Bakanı gibi uluslararası kurum ve kuruluşlara müdahale etmemeleri gerektiğini kaydeden Harrazi, bu kurumlar süper güçlerin nüfuzu altına girdiklerinde başka ülkelerin bu kurumlara yönelik güveni ortadan kaybolduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir