Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Sağlık Bakanı: ABD, İran Halkına Uyguladığı Yaptırımlar Konusunda Hesap Vermeli

İran İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Said Nemeki, ABD’nin tek yanlı insanlık dışı yaptırımlarının kabul edilemez olduğunu belirterek, ”ABD, İran halkına karşı sürdürmekte olduğu yaptırımlar konusunda hesap vermelidir’ dedi.

Video Konferans yöntemiyle 73. Dünya Sağlık Kurulu Toplantısına katılan Nemeki, koronavirüs ile mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yaparak, ilaçlar ve aşıya uygun zaman ve fiyatlarla ulaşmanın dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Nemeki, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) korona ile mücadeledeki faaliyetlerini takdir ederek, bu kurumun bazı ülkeler tarafından cezalandırmayı değil desteği hak ettiğini söyledi.

Hükümetler arası sağlık alanında işbirliğine engel uygulama veya politikanın gayrı insani ve sorumsuzca olacağının altını çizen Nemeki, ‘’Tek taraflı ambargolar, gayrı insani bir engeldir ve ABD İran halkının sağlığını tehlikeye atan ambargolardan dolayı hesap vermeli, ‘’ dedi.

Nemeki, DSÖ’nden mevcut zor şartlarda ilaç ve aşıya ulaşımı engelleyebilecek, İran ve diğer ambargo altındaki ülkelerin ambargolarına müdahale edilmesini istedi.

İran sağlık bakanı, İran’da korona ile mücadele konusunda milli seferberlik yapıldığını ve bu doğrultuda 78 milyon kişinin korona taramasından geçildiğini belirterek, halihazırda koronadan dolayı vakalar ve ölümlerde ciddi düşüş görüldüğünü ve bunun da İran’ın çabalarının bir sonucu olduğunu  söyledi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir