İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Savunma Bakanı: Milli Güvenliğimizi Korumak İçin Her Saldırgana Kesin Bir Cevap Vereceğiz!

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, İran’ın milli güvenliğini savunmak için her hangi bir saldırgana kesin karşılık vereceğini söyledi.

Tahran’da Savunma Bakanlığında İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyeleri ile görüşen Hatemi, Meclisin destekleri ile 4 sene planlaması olan projelerin iki senede tamamlandığını ifade etti.

İran Silahlı Kuvvetleri’nin kara, hava, deniz, elektronik ve hava uzay ile füze konularındaki başarılarının düşmanların gözüne battığını ifade eden İran savunma bakanı Hatemi, İran’ın Baver 373 ve 15 Hordad Hava Sistemleri ile İran hava sahasının güvenliğinin tamamen yerli imkanlarla sağlandığını söyledi.

Amerika’nın General Süleymani’yi canice şehit etmesine değinen General Hatemi, bu şehadet sonrası İran silahlı kuvvetlerinin Amerikan üssünü füzelerle hedef aldığını ve Amerika’nın bölge ve dünyadaki sahte gücünün yerle bir edildiğini söyledi.

İran Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetlerinin tüm hassas şartlarda vatandaşların yanında olduğunu ifade ettiğini General Hatemi, İslam İnkılabı Rehberinin tedbirleri, hükümetin destekleriyle İran silahlı kuvvetlerinin yerel imkanlarla tehditleri fırsata çevirdiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir