İran İslam CumhuriyetiSuriyeTüm Haberler

Tahti Revançi: Amerika, Terörizmle Mücadele Maskesi Altında Suriye’yi İşgal Ediyor

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Mecid Tahti Revançi, Suriye hükümetince varlıkları o ülkede yasa dışı olan yabancı güçlerin o ülkeyi terk etmeleri gerektiğini ve Amerika’nın da terörle mücadele maskesi altındaki Suriye işgaline son vermesi gerektiğini söyledi.

Video Konferans yöntemiyle BM Güvenlik Konseyinin Suriye başlıklı toplantısına katılan Tahti Revançi, Suriye konusunun siyasi yöntemlerle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Suriye Anayasa Komitesinin çalışmasına İran’ın desteğinin devam ettiğini ifade eden Tahti Revançi, komite çalışmalarının faaliyetlerinin desteklenmesi  ve yabancı baskıların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Komiteye yardımların BM tarafından olsa bile komitenin istemi ile olması gerektiğini ifade eden Tahti Revançi, Siyonist rejimin Suriye’nin aleyhindeki tecavüzlerin uluslararası kurallar ve BM bildirgesine karşı olduğunu ve durdurulması gerektiğini söyledi.

İsrail’in Golan işgalinin de yasa dışı olduğunu ifade eden İran temsilcisi, Golan’ın Suriye topraklarının parçası olduğunu bu işgalin ABD tarafından tanınmasının da geçersiz olduğunu söyledi.

Suriye’nin geleceğinin sadece Suriyeliler tarafından tayin edilebileceğini ifade eden Tahti Revançi, uluslararası camianın bunun gerçekleşmesi için yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir