SuriyeTüm Haberler

Terör Rejimi İsrail’in İşgalindeki Golan’da Bölge Halkı Siyonistlerin Hırsızlığını Protesto Etti

Terör rejimi İsrail’in işgalindeki Golan’daki Suriyeliler, arazilerinin terör rejimi tarafından müsadere edilmesi ve çalınmasını protesto ettiler.

Golan halkı, topraklarına olan bağlılıklarını düzenledikleri gösteriyle ortaya koyarken, ırkçı İsrail’in topraklarını çalma ve işgal etmesi ve İsrail’in işgal ettiği toprakları mülkiyetine geçirmesini kınadılar.

Golan halkı, işgalci rejimi İsrail’in işgal edilen Golan halkının tarım arazileri üzerinde sözde hava türbinleri kurmaya yönelik baskıcı İsrail uygulamalarına karşı koymaya devam edeceklerini yinelediler.

Golan halkı, uluslararası toplumu, terör ve işgal rejimi İsrail’in Golan halkının toprakları ve Golan halkına yönelik insan hakları ihlalini görmelerini isterken bu rejimin her türlü hak ve hukuku ayaklara altına aldığını bildirdi. 

Bazı Golanlılar ise Kunaytra SANA muhabirine telefonla yaptığı açıklamalarda,  yeni Siyonist projeye karşı durduklarını ve topraklarını savunma yolunda fedakarlıklarını sürdüreceklerini yineleyerek, hava türbinlerinin toprak, kimlik ve tarih olarak işgal edilen Suriyeli Golan hakkında Siyonist uygulamalar ve icraatların bir dizisi olduğunu vurguladı.

Bilindiği gibi Suriye’nin Golan tepeleri bölgesi 1967 savaşında terör rejimi İsrail’in işgalinde geçmiş ve terör rejimi daha sonra bu bölgeyi işgalci rejimine ilhak ettiğini bildirmişti ama ırkçı İsrail’in bu girişimi BM kanunlarına göre tamamen aykırıdır. Irkçı İsrail’in bu siyasetlerine ve ilhaka yalnızca ABD sınırsız destek veriyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir