Batı AsyaDünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Meclis-i Hubregan: ‘Kudüs Günü’ İslam Ümmetinin Düşmanlarına Karşı Gövde Gösterisidir

İran’ın Bilgeler Meclisi Dünya Kudüs Günü arifesinde bir bildiri yayımlayarak, Kudüs Günü, İslam ümmetinin başta Filistin olmak üzere dünya mazlumlarına destek vermek ve istikbar cephesinden beraat etmekte gücünü sergilediği gün olduğunu belirtti.

Çarşamba günü bir bildiri yayımlayan Bilgeler Meclisi şu ifadelere yer verdi:

İslam devletleri gaspçı siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme siyasetine karşı birlik olmalı ve Filistin milletini desteklemeli ve tüm kültürel, iktisadi, siyasi ve askeri imkanlarını seferber ederek şu gayri meşru rejimin dosyasını dürmeli ve şu kanser tümörünü İslam dünyasının kalbinden söküp atmalıdır.

Bilgeler Meclisi bildiride Kudüs’ü işgal eden bu rejim ancak cihat ve İslam ümmetinin direnişi ile devrilebileceğini belirterek, Müslümanlar hangi ülkede olursa olsun ve korona virüs salgınına rağmen başka türlü ve daha da güçlü bir şekilde gaspçı rejimden nefretini haykıracağını vurguladı.

Bilindiği üzere mübarek Ramazan ayının son Cuma günü İmam Humeyni -ks- tarafından Dünya Kudüs Günü olarak adlandırıldı. Bu yıl Dünya Kudüs Günü 22 Mayıs 2020 tarihine denk geliyor. Ancak bu yıl korona virüs salgını yüzünden ve sağlık protokollerine uymak üzere bu gün farklı bir şekilde düzenlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir