BahreynBatı AsyaFilistinLübnanTüm HaberlerYemen

Direniş Cephesi Liderleri, ‘Dünya Kudüs Günü’ Münasebetiyle Düzenlenen Canlı Yayına Katıldılar

Direniş cephesi liderleri, yaklaşan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle “Direniş Cephesi Liderleri Birlikte” ismiyle düzenlenen online canlı yayın programına katıldılar.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, “Siyonist Rejim’le mücadelede Filistin halkını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan, yaklaşan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle “Direniş Cephesi Liderleri Birlikte” ismiyle düzenlenen online canlı yayın programında bir konuşma yaptı.

Nasrullah, “Bu sene, ‘Kudüs, şehitlerimizin yoludur’ sloganıyla Kudüs Günü’nü saygıyla anıyoruz. Filistin davasının gündemde tutulması bazılarının Müslümanlar arasında ihtilaf çıkarma ve komplo kurma çabalarını boşa çıkaracak” dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, “Düşmanlar, İslam dünyasında Filistin’in unutulması için elinden geleni yapıyor. Ama Müslüman milletler Kudüs’ü unutmayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Hizbullah’ın Filistin halkını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Nasrullah, “Tehditler, savaşlar, komplolar ve baskılar bizi amaçlarımızı düşünmekten alıkoyamaz. Biz canımızla, malımızla Filistin’i savunacağız” dedi.

Hasan Nasrullah, “İsrail’le ilişkileri normalleştirmek ümmetiğimizn kabul ettiği bir şey değildir. Biz bugün her zamandan daha çok Filistin ve Kudüs’ün özgürleştirilmesini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Seyyid Hasan Nasrullah, ayrıca “Dünya Kudüs Günü, Rahmetli İmam Humeyni’nin bize bıraktığı mübarek mirasıdır” dedi.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdul Melik el- Husi, Dünya Kudüs Günü’nün, İslam ümmetine Filistin davasını destekleme görevini hatırlatmak için bir gün olduğunu belirtti.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdul Melik el- Husi yaklaşan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle “Direniş Cephesi Liderleri Birlikte” ismiyle düzenlenen online canlı yayın programında bir konuşma yaptı.

Husi, Dünya Kudüs Günü’nün, İslam ümmetine Filistin davasını destekleme görevini hatırlatmak için bir gün olduğunu belirtti.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri; “Biz Yemen halkının Filistin halkını destekleme konusundaki duruşunu vurguladı ve bu dini, ahlaki ve insani bir taahhüttür.” açıklamasını yaptı.

Husi, “Siyonist düşmanın Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri kuşatmasının yanında işlediği cinayetler günlük rutin haline geldi.” dedi

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri: Yemen milleti, Kutsal yerlere ve Mescid-i Aksa’ya yardım etme konusunda Direniş Cephesinin yanında fiili olarak yer aldığını açıkça ilan ediyor dedi.

Husi; bir kez daha Suudi yetkilileri, Filistinli tutukluları serbest bırakmaya çağırdı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, “Kudüs’ün Yahudileştirilmesine karşı koymak ve Siyonizmle mücadelenin en gerçekçi yolu silahlı direniştir” dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, yaklaşan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle “Direniş Cephesi Liderleri Birlikte” ismiyle düzenlenen online canlı yayın programında bir konuşma yaptı.

Heniyye, Filistin’de en çok Kudüs kentinin Yahudileştirilme gibi birçok tehlikeli planla karşı karşıya olduğunu belirterek, bütün İslam ülkelerini bu planlara karşı çıkmaya çağırdı.

İsmail Heniyye, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması ve Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesine dikkati çekerek, bazı ülkelerin Filistin davasını unutturmaya çalıştığını ve bunun büyük bir ihanet anlamına geldiğini belirtti.

Filistin’deki direniş gruplarına verdiği destekler nedeniyle İran’a teşekküre eden Heniyye, “İran İslam Cumhuriyeti Kurucu Rahmetli İmam Humeyni, Ramazan ayının son Cuma gününü Dünya Kudüs Günü ilan ederek, direnişe ruha kazandırmıştır” diye konuştu.

Bahreyn Şiileri Lideri Ayetullah Şeyh İsa Kasım, Siyonistlerle ittifak kurmaya çalışan bazı ülkelerin aslında İslam düşmanlarına hizmet ettiklerini söyledi.

Ayetullah İsa Kasım, yaklaşan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle “Direniş Cephesi Liderleri Birlikte” ismiyle düzenlenen online canlı yayın programında bir konuşma yaptı.

Kudüs Günü’nün İslam ülkelerinin birliği için gerekli olduğunu belirten Bahreyn Şiileri Lideri, “Siyonist Rejim’le ittifak kurma çabaları İslam düşmanlarına hizmet etmektir” dedi.

Ayetullah İsa Kasım, bazı ülkelerin İsrail’le ilişkilerini normalleştirmek için medyayı kullandığına dikkati çekerek, söz konusu ülkeleri bu tutumlarından vazgeçmeye çağırdı.

Ayetullah Kasım, “Bahreyn milleti, İsrail’in işlediği cinayetleri biliyor ve Siyonist Rejim’e karşı mücadele veren direniş güçlerinden yanadır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir