DünyaFilistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İranlı Yetkili: İmam Hamaney’in ‘Kudüs Günü’ Konuşması, Filistin’i Dünyanın Birinci Meselesi Yapacak!

İran’ın BM daimi temsilcisi Macid Tahti Revançi, İslam İnkılabı Lideri İmam Hamaney’in Kudüs günü konuşması Filistin meselesini Amerika ve korsan İsrail’in çabalarına rağmen dünyanın birinci meselesi yapacağını vurguladı.

Perşembe günü IRNA’ya konuşan İran’ın BM daimi temsilcisi Tahti Revançi, yüzyılın anlaşması adlı şom plan ve Batı Şeria’nın bazı bölgelerinin işgal altındaki Filistin topraklarına ilhak meselesi gündemde olduğu bir sıra İslam İnkılabı Lideri İmam Hamaney’in Dünya Kudüs Günü dolayısıyla konuşması İran İslam Cumhuriyeti ve İslam dünyasının Filistin ve Kudüs hakkında tutumunu gündeme getirerek uluslararası camianın ilgisini bu konuya çekeceğini belirtti.

Tahti Revançi, siyonist işgalciler Filistin milletini ana yurdundan avare ettiğini, bu konu uluslararası camiaya anlatılması ve Filistin milletine reva görülen zulme karşı tek yürek ve tek ses olmak gerektiğini vurguladı.

Tahti Revançi ayrıca, Dünya Kudüs Günü ve İslam dünyası ile dünyanın hür milletlerinin Filistin’e destek bağlamında dayanışması Filistin milletinin kaderini belirlemekte önemli etkisi olacağını kaydetti.

Bu yıl Dünya Kudüs Günü 22 Mayıs 2020 tarihine denk geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir