Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in Konuşması Dünya Medyasında Büyük Yankı Uyandırdı

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in dün Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı konuşma uluslararası medyada büyük yankı yaptı.

Fransa haber ajansı geçtiği acil haberde, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in konuşmasından alıntı yaparak, ”Filistin’in özgürlüğü için mücadele, Fisebilillah cihad, İslami görevdir’ cümlesine yer verdi. 

Reuters haber ajansı da, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in, İsrail’in Batı Asya bölgesinde kanser tümörü olarak nitelemesi yaptığını belirterek, Filistin’in özgürlüğü ülküsünün gerçekleşmesi için, bu rejimle mücadele edilmesi gerektiğini ve Filistinlilerin de korsan rejim aleyhinde direniş ve kıyamlarını sürdürmelerini istediği cümlesine yer verdi. 

Siyonist İsrail medyasından Jarusselam Post gazetesi de, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in dünkü konuşmasına yer vererek, ‘İran’da İslam inkılabı güneşinin doğmasının Filistin için mücadelede yeni bir dönemi beraberinde getirdiğini, siyonist İsrail’in işinin zorlaştığını ve daha zor olacağını ve gelecekte çok daha zor olacağını’ bildirdiği açıklamasını geçti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in dün Dünya Kudüs günü münasebetiyle yaptığı konuşma Rusya medyasında da yankı buldu. Rus medyasında Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in, ”ırkçı İsrail’in silinmesi, Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerin kendileri için bir devlet seçecekleri anlamına geldiği”ne dair açıklamasına yer verildi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in konuşması,  Çin, Almanya, Malezya, Lübnan, Filistin, Afganistan, Türkiye, Irak ve diğer ülkelerde de büyük yankı yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir