İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVenezuela

İran ve Venezuela İlişkilerine Amerika’nın Pasif Tepkisi

Beyaz saray milli güvenlik danışmanı Robert O’brian İran ve Venezuela arasındaki iş birliği hakkında pasif bir tutum sergileyerek, Venezuela’nın İran’dan yakıt ithalatı Karakas’ın sorunlarını hafifletmeyeceğini ileri sürdü.

Fars haber ajansının haberine göre, Beyaz saray milli güvenlik danışmanı Robert O’brian twitter hesabında Venezuela Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro aleyhinde ileri sürdükleri iddiaları tekrarlayarak şöyle yazdı:

İran’dan benzin ithal etmek, Maduro’nun illegal ve fesat rejiminin umutsuzca girişimidir. Bu hareket Venezuela’da benzin kıtlığını yok etmeyecek ve Maduro’nun bir zamanlar müreffeh hayat yaşayan halkına dayattığı acıları teselli etmeyecektir

Beyaz saray milli güvenlik danışmanı Robert O’brian’ın bu sözleri, Amerika yönetimi Maduro’nun yasal yönetimini devirmek için Venezuela milleti ve devletine en acımasız ve insanlık dışı yaptırımları uyguladığı halde gündeme geliyor.

Öte yandan Venezuela ordusu Amerika’ya iktidarını göstermek için İran tankerlerini bekleyen adada füze tatbikatı düzenledi.

Amerikalı adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili Perşembe günü Washington yönetimi İran tankerlerine uygun tepki vermeyi ele aldığını açıkladı.

Amerika’nın illegal yaptırımlarına maruz kalan İran ve Venezuela arasındaki yakın ilişkiler özellikle son günlerde İran tankerleri Venezuela’ya benzin taşıması Amerikalı yetkilileri derinden kaygılandırdığı ve bu yüzden Karayipler’e savaş gemilerini gönderdiği anlaşılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir