FilistinTüm Haberler

Hamas: Pusulamızı, Müslümanların En Büyük Düşmanı İsrail’e Çevirmeliyiz!

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin Tahran temsilcisi Halid el-Kaddumi, İslam ümmetini ve özellikle Arap toplumunu, İsrail ile normalleşmeyi amaçlayan her türlü projeyi dışlamaya çağırdı.

El-Kaddumi, “İsrail ile normalleşme, Trump’ın talihsiz Yüzyılın Anlaşması’nın bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.
Körfez Arap kanallarının, İsrail ile normalleşme propagandası yapan ramazan dizilerine değinen el-Kaddumi, “İsrail’le kültürel normalleşmeyi amaçlayan ve yanlış tarihi bilgileri empoze eden kıymetsiz dizilerin yayınlanmasını şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Hamas’ın Tahran temsilcisi, Mübarek ramazan ayında neşredilen söz konusu çirkin dizilerle, Siyonist İsrail’in, İslam ve Arap toplumunun tabii bir parçası yapılmasının hedeflendiğine dikkat çekti.
Suudi Arabistan’ın MBC1 televizyonunda yayınlanan “Mahrac 7” ve “Ümmü Harun” dizilerine, Arap ülkeleriyle İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına Filistinlileri kötüleme ve tarihi gerçekleri çarpıtma eleştirileri yöneltiliyor.
Söz konusu diziler başta Filistin olmak üzere pek çok Arap ülkesinden izleyicilerin tepkisine neden olurken, sosyal medyadaki paylaşımlarda, hisselerinin çoğunun Suudi Arabistan’a ait olduğu MBC Medya grubuna bağlı kanalın boykot edilmesi çağrıları yapılıyor.
Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Halid el-Kaddumi, “İsrail’le normalleşme apaçık bir şerdir. İslam ümmeti ve Arap toplumlar olarak, bu bağlamda atılan adımları dışlamakla yükümlüyüz. Bu çerçevedeki her türlü girişimi durdurarak kararlılığımızı fiili olarak da göstermeliyiz” şeklinde konuştu.
“Ortadoğu bölgesindeki bütün krizlerin, istikrarsızlıkların müsebbibi Siyonist İsrail’dir”  diyen Hamas temsilcisi el-Kaddumi, “Dünya Kudüs Günü münasebetiyle aramızdaki ihtilafları bir kenara bırakarak, pusulamızı İslam âleminin en büyük düşmanı işgalci İsrail’e çevirmeliyiz” dedi.
El-Kaddumi, Ramazan ayının son Cuma gününe denk gelen Dünya Kudüs Günü’nün, bütün İslam alemini bir araya getiren güzel bir vesile olduğuna işaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir