İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVenezuela

Venezuela Petrol Bakanı İran’ı Takdir Etti

İran tankeri Forçun’un Venezuela’ya yaklaşırkn o ülkenin yeni petrol bakanı Tareck El Aissami İran’a teşekkür etti.

El Aissami, Twitter hesabından yaptığı açıklamda, ‘’İran ve Vennezuela’nın enerji alannında işbirliği, OPEC üyesi iki ülkeyi birleştirdiği gibi Hidrokarbon sanayinin bilinmsel ve ürretim alanında işbirliğini sağlıyor. Kardeşlerim Teşekkürler. ‘’ diya yazdı.

El Aissami başka bir mesajında, ‘’ Cumhurbaşkanı Madoro ve tüm Vennezuela vatanaşları tarafında limanlarımıza gelmek isteye İran tankerlerine selam ve saygılarımı sunuyorum. Bu enreji işbirliği tüm alanlarda ilişkilerin gelişmesi yönünde ve halkımızın yararıadır. ‘’ dedi.

Diğer taraftan Venezuela Stratejik Operasyonlar Komutanı General Remigio Sbalos da Twitter’den yaptığı açıklada, ‘’Venezuela silahlı kuvvetleri İran’ın tankerleri ile ilan ettiği bilkikteliğine teşekkür ediyor. ‘’ dedi.

Ülkesinin deniz ve hava kuvvetlerinin İran tankerlerini koruduğuna işaret eden Sbalos, Madoru’nun barış diplomasisine teşekkürler. Venezula halkı biz ülkenizin düşmanları ile savaşa devam edeceğiz ve Madoro’un stratejisi sayesidde biz zafer kazanacağız. Tüm teröristleri esir almak istiyoruz. ‘’ dedi.

2004 yılı yapılan Forçun taker, İran bayrağı ile faaliyet göstermektedir ve 13 Mart tarihinde İran Şehit Recai limanını İran Güney Batı sularına doğru terk etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir