Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVenezuela

ABD Medyasından İtiraf Gibi Açıklama: İran, Trump’ın Dış Politikasına Meydan Okuyor!

ABD medyası, Kuzey Kore’nin nükleer programını güçlendirme kararının yanı sıra İran’ın Venezuela’ya yakıt gönderme kararını ABD Başkanı Donald Trump’ın dış politikasının sınanması olarak nitelendirdi.

ABD medya kuruluşu Washington Post’a bağlı Newsweek dergisi bu haftaki sayısında, “Kuzey Kore Cumhurbaşkanı Kim Yong-un, ordunun nükleer caydırıcılığının artırılmasını emretti ve İran’ın ilk petrol tankeri, ABD’nin itirazlarına rağmen Venezüella’nın karasularına girerek, Trump yönetimini yeni sınamalara tabi tuttu.” diye yazdı.

Kuzey Kore lideri yaptığı açıklamada, üç hafta içinde ülkenin nükleer kapasitesini güçlendirmek için yeni politikalar ilan etti. Bu hareket, Trump yönetimi ile Kuzey Kore arasındaki nükleer görüşmelerin tıkandığı bir durumda atıldı.

Newsweek dergisi yazının devamında, “İran’ın, ABD’nin uyarılarını görmezden gelip Venezuela’ya benzin taşıyan beş tanker göndermesi, Trump’ın ülke dışı kaygılarını artırdı.” diye yazdı.

Uluslararası basında yer alan haberlere göre İran’a ait Fortune adlı petrol tankeri, ABD’li yetkililerin uyarılarına rağmen yerel saat 19: 40’ta Venezuela Özel Ekonomik Bölgesi’ne girdi. Bu nakil, ABD’nin İran ve Venezuela’ya karşı yaptırımlarını görmezden gelerek ihlal ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir