ArabistanTüm Haberler

Suudi Amerika, Irak’a Binlerce Terörist Göndermiş

Sosyal medyada bir ses video kaydının yayınlanması Suudi Arabistan’ın son yıllarda Irak’a binlerce teröristin gönderilmesindeki rolünü ortaya koydu.

Libya’nın devrik lideri  Muammer Kaddafi ile Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alevi arasında bir telefon görüşmesini içeren ses kaydında, Alevi’nin Suudi Arabistan’ın Irak’a 4000 terörist gönderdiğini açıkladığı ifadesi yer alıyor.

Ses kaydına göre, sözkonusu teröristlerin muhtemel olarak  2004’ten 2007’ye kadar Irak’a gönderildiği anlaşılıyor.

Bu arada ses kaydının bir bölümünde Muammer Kaddafi’nin, Umman dışişleri bakanına ABD’nin Suudi iktidar ailesinden kurtulmak için çalıştığını söylediği de yer alıyor.

Kaddafi’ye göre, Amerikalılar dönemin Suudi rejimi yöneticilerin kullanım tarihinin geçtiğini ve onların yerine yenilerin geçmesine çalışıyorlar. Kaddafi’ye göre, sözkonusu Suudi  yetkililerin Amerikan çıkarlarına yeterince hizmet edemedikleri ve artık ABD’nin bölgedeki çıkarları için tehdit olduğu görüşündedir.

Bu ses video kaydının yayınlanmasının ardından, Iraklı kullanıcılar sosyal paylaşımlarında Suudi rejimi aleyhinde çok sayıda paylaşımda bulunarak Suudi rejiminin bu iddialara cevap vermesini istediler.

Irak Hizbullah Tugayları askeri sözcüsü ve komutanı Ebu Ali el-Askeri, Riyad yönetiminin cevap vermesi gerektiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir