FilistinTüm Haberler

Terör Rejimi İsrail, Mescid-i Aksa’da Namaz Kılan Filistinlilere Saldırdı

Siyonist Rejim askerleri Filistinli namaz kılanlara saldırarak onların Mescid-i Aksa’da Ramazan namazı kılmalarına engel oldu.

Filistinliler Pazar  günü Ramazan bayramı dolayısı ile kendilerini Mescid-i Aksa’ya ulaştırsalar da ancak Ramazan namazı halkın olmayışında sırf caminin hademelerinin katılımı ile düzenlendi. Siyonist Rejim İsrail askerleri ise caminin dışarısında namaz kılanlara saldırarak onlarca kişiyi yaraladılar. 

 Siyonist Rejim İsrail bu girişimi izah etmeye çalışıp iki ay önceden bu yanan koronavirüs salgınından dolayı bu caminin kapılarının kapalı olduğunu mazeret olarak göstermektedir. Buna rağmen   gerçekte Müslümanların Mescid-i Aksa’da Ramazan bayramı namazını düzenlemelerinin engellenmesi bu caminin Müslümanlar nezdindeki önemini arttırmaktadır. 

Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Müslümanlar Mescid-i Aksa’ya Harem-i Şerif ismi de vermişlerdir. 

Buna ilaveten Mescid-i Aksa Filistinlilerin dini kimlikleri ve de Siyonist İsrail’in işgalciliğinin de simgesidir. Çünkü Siyonist Rejim İsrail Haziran 1967’den bu yana yani 53 yıl boyunca Mescid-i Aksa’nın kontrolünü eline geçirmiş  ve Müslümanların bu camiye girişini engellemiş ve ciddi kısıtlamalar uygulamıştır.  

1967 Haziran’ında Siyonist Rejim İsrail ve Arap ülkeler arasında günübirlik bir savaş başladı. Bu savaş sırasında ise Siyonist Rejim İsrail  Mescid-i Aksa’yı ele geçirdi.  1967’den bu yana Siyonist Rejim  Kudüs demografisini Yahudileştirerme yönünde değiştirdi ve sonunda da Amerika başkanı Donald Trump’ın şeytani Yüzyılın Anlaşması planı Kudüs’ü Siyonist Rejim başkenti olarak tanıttı. 

Filistin Yerleşim Alanı İnşa Etme ve Toprakları Savunma Milli Büros da Cumartesi günü  Kudüs’ün işgal edilişinin 53’üncü yıldönümü  eşiğinde  şöyle bir haber yayımladı:”Siyonist Rejim İsrail  hala  geri kalan Filistin topraklarını da işgal etmeye çalışıp Beytül Mukaddes’in Müslümanlarını geçim sorunları ile karşı karşıya bırakarak terk etmeye ve göçe zorlamak istiyor. Buna ilaveten  Beytül Mukaddes’in tarihi ahalisinin evlerinin yıkımı ve kademeli olarak şehrin kimliğinin değiştirilmesi ve Yahudileştirilmesi yönündeki ırkçı soykırım da adım adım devam etmektedir. “

Siyonist Rejim İsrail şimdi de Koronavirüs salgınını  Filistinlileri Mescid-i Aksa’da kısıtlamak için bahane olarak kullanmaktadır. Ancak işgalci Siyonist Rejim  uzun zamandır Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya almamaktadır.  Bu siyasetini ise farklı şekillerde izlemektedir.  Bu çerçevede  2000 yılında tampon bir duvar bile yapılmıştır. Bunların yanı sıra yaş kısıtlaması, Batı Şeria ve Beytül Mukaddes arasında  kontrol noktalarının arttırılması ve de metal dedektörleri gibi arama donanımlarının arttırılması Siyonist Rejimin odaklandığı hususlar olmuştur. 

Siyonist Rejim İsrail makamları ise dolaylı bir şekilde  bu girişimleri ile  Filistinli Müslümanların ibadet özgürlüğü haklarını ihlal ediyorlar.  Ancak Siyonist İsrail Rejiminin nihai hedefi  Kudüs’ün Yahudileştirilmesi siyasetini ne pahasına  olursa olsun   hayata geçirilmesidir.    Beytül Mukaddes  Filistinliler için  kutsal bir mekan olmasının yanı sıra  onların kimliğinin de simgesi sayılıyor. Öyle ki  28 Eylül 2000 yılında başlayan İkinci İntifada  Mescid-i Aksa’ya saygısızlık yüzünden başlamış oldu. 

Korsan İsrail Rejimi askeri güçlerinin Filistinli Müslümanlara sürekli saldırıları ve tacizleri de  Filistinlileri ülkelerinden caydıramayacak pişman edemeyecektir. Böylece Filistinliler de Mescid-i Aksa’da bulunmaktan vaz geçmeyecek ve tüm kısıtlamalara rağmen bu duruşlarını sergilemeye devam edeceklerdir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir