Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Sözcüsü: Yemen’e Saldıranlar Pişman Olacak!

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam dün Suudi koalisyon güçlerinin Ramazan bayramında Yemen’in muhtelif bölgelerine düzenlediklerini saldırıları kınayarak, saldırganların pişman olacaklarını belirtti.

Muhabirimizin verdiği haberde, Muhammed Abdusselam, saldırgan Suudi koalisyonun Yemen’e yönelik vahşi, saldırgan ve tecavüzlerini sürdürmesinin, onlara güvenlik sağlamayacağını belirtti.

Yemen Ordusu Silahlı kuvvetleri  Sözcüsü Yahya Seri de yaptığı açıklamada, Suudi koalisyon güçlerinin Yemen’e yönelik vahşi saldırıları ve muhasarasının artmasının, onlar için kötü sonuçları olacağını kaydetti.

Suudi koalisyon güçleri son 48  saatte Yemen’in El Cuf, Maarib, Hecce ve Saade ilini defalarca hedef aldı. Saldırılarda çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığı anlaşılıyor. 

Bilindiği gibi Suudi rejimi ve müttefiklerinin mart 2015’ten bu yana Yemen’e düzenledikleri saldırılarda bu zamana kadar en az 16 bin sivil ölürken onbinlercesi yaralandı ve milyonlarca Yemenli de evinden barkından oldu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir