LübnanTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı: Lübnan Topraklarının Kurtuluşu Siyonistler İçin Büyük Bir Hezimettir

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Lübnan ile direniş güçlerini işgalci rejim İsrail’in Lübnan’ın güneyinden çekilmesinin 20’inci yıl dönümü nedeniyle tebrik etti.

Abdüsselam attığı tweette, “İşgalcilerin tarihi hezimeti, Siyonist-Amerikan projelerinin art arda yenilgilerinin başlangacı ve Siyonist düşmanının kayıtsız şartsız sınır dışı edilmesi olarak bilinen Lübnan topraklarının kurtuluşunun 20’inci yıl dönümünü tebrik ederim” dedi.

Son günlerde Siyonist rejim eski genelkurmay başkanı Gadi Eizenkot 20 yılın ardından işgalci rejimin Lübnan Hizbullah’ından aldığı ağır yenilgiyi itiraf etti.

Kendisi Siyonist rejimin güney Lübnan’dan fiyasko geri çekilişi yıl dönümünde, “Lübnan Hizbullah’ının İsrail ordusu karşısında stratejik hedeflerine ulaşabildiğini” söyledi.

Eizenkot şöyle dedi: Hizbullah bir takım karışık askeri operasyonla İsrail ordusunu perişan etti ve bizim ordumuzdan birçok askerin ölümüne sebep oldu ve bu yüzden güney Lübnan’dan çıkmak zorunda kaldık.

Siyonist rejim 25 Mayıs 2000 tarihinde yüksek askeri güce rağmen Lübnan direniş güçlerine karşı teslim olmak ve güney Lübnan’dan kaçmak zorunda kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir