İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran’ın Petrol Arama Platformu Yerli İmkanlarla Onarılarak Yeniden Faaliyete Alındı

İranlı uzmanlar, yabancı şirketlerin yardımı olmaksızın ‘İran-Emir Kebir’ petrol çıkarma platformunu tamir ederek tekrar faaliyete aldılar.

Yarı yüzer ‘İran-Emir Kebir’ platformu, Hazar denizinin derinliklerinden petrol arama ve çıkarma faaliyetleri  yapıyor. 

Amerika’nın İran’a yönelik zalim yaptırımlarına rağmen İranlı mühendisler ve teknik uzmanları, sözkonusu yarı yüzer petrol platformunu 4 yıl aradan sonra  yeni sistemlerle aktif hale getirmeyi başardılar.

İran Hazar Petrol Şirketi uzmanlarınca yapılan bu çalışmalar, İran’ın yaptırımlara rağmen petrol ve doğalgaz sanayinde  çalışmalarını durdurmadığını ve daha da ileriye taşıdığını gösteriyor.

İran’da petrol arama, üretim ve çıkarma gibi alanlarda 5  milli şirketten biri sayılan Hazar Petrol Şirketi, İran’da aynı zamanda doğalgaz sanayinde de çalışmalar yapmaktadır.

Bu arada dünyanın baraj yapımında ilk sıralarda yer alan İran İslam Cumhuriyeti yaptırımlara rağmen bu alanda da faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmektedir. Mevcut verilere göre İran genelinde halihazırda 48 milyar 488 milyon metreküp kapasiteli 190 baraj projesinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 29 milyar 724 milyon metreküp kapasitesinde 90 barajın fizibilite çalışmaları yapılırken, 18 milyar 764 milyon metreküp kapasiteli 100 baraj da inşa edilmektedir.

Fizibilite çalışmaları devam eden barajlardan 31’i Hazar Denizi havzasında, 52’si Fars Körfezi ve Umman Denizi bölgesinde, 5’i Merkez Plato’da ve 2’si Sarahs mevkiinde bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir