İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Selami: İran’ın Stratejisi Savunma, Taktiği İse Taarruzdur

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Selami, bölgesel gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, İran’ın düşman karşısında asla teslim olmadığını belirterek, İran’ın stratejisi savunma, taktiğinin ise taarruz olduğunu vurguladı.

Tümgeneral Selami, yaptığı açıklamalarda, “Biz irade sahibi bir ülkeyiz ve düşmana boyun eğmeyiz” dedi.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetlerinine kabiliyetlerine 100’den fazla gemiyi ilhak etme töreninde yaptığı konuşmada, Fars Körfezi kıyılarının bugün yeni bir gücün doğuşuna tanık olduğunu belirterek, “Düşmanı yenmek için iktidar kullanma arzusu, iktidarı kullanma bilgeliği ve iktidarın kendisi gücün en önemli temellerinden sayılır” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti savunma gücü alanını ta uzaklara yaymak istediğini belirten General Selami şöyle ekledi:

“Bugün İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri inkılap ve nizamın deniz savunma gücünü ülkenin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü ve denizdeki çıkarlarını güvence altına alabilecek ve düşmanları ta uzak bölgelerde takip ederek yok edebilecek seviyeye ulaştırmakla görevlidir.”

ABD gibi süper güç olarak bilinen ülkelerin çoğunda gücü kullanma mantığı ve bilgeliğinin zayıf olduğunu vurgulayan Tümgeneral Selami,  ABD’yi geniş maddi güç yapılarına sahip olan ancak bunları kullanmak için bilgelikten yoksun bir ülke olarak nitelendirerek, “Günümüzde ABD’nin ne kadar çok güç kullandığı ve daha fazla başarısızlığa uğradığı herkes için açıktır” ifadesini kullandı.

İran’ın irade sahibi bir ülke olarak düşman karşısında boyun eğmeyeceğini dile getiren Tümgeneral Selami, “İlerleme de savunma gibi bizim işimizin doğasıdır. Bizim savaş alanında ele aldığımız mantığımız savunmaktır; ancak bu düşman karşısında boş durmamız anlamına gelmez” diye konuştu.

Tümgeneral Selami ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin savunma alanında sadece güç üretimi değil, aynı zamanda gücün doğuşuyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bu sabah Benderabbas liman kentinde düzenlenen törende çeşitli kategorilerde 100 adet askeri deniz botu İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin envanterine katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir