İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ali Şemhani: İran Bayrağı, İhlaslı Mücahitlerin Azim ve Gayretleriyle Ayaktadır

İran İslam Cumhuriyeti ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreteri dün twitter’de Venezuela’ya petrol taşıyan tankerdeki denizcilerden birinin fotoğrafını paylaşarak, “eğer İran bayrağı hala kuvvetle ayakta ise, ihlasla kendilerinden geçen ve hiçbir düşmandan korkmayan mücahitlerin azim ve gayretleri sayesindedir” yazdı.

İRNA’nın bildirdiğine göre Ali Şemhani söz konusu twitter mesajında bazen vatan ve haremi korumak için kutsal savunmada olan, menhus Koronavirüs ile mücadele safında olan ve bazen de tanker güvertesinde dünya meydanına yaptırımı tahkir ederek cihat eden İranlı kahramanlara teşekkür etti.

İran İslam cumhuriyeti, Amerika’nın ekonomi yaptırımında olan Venezuela halkı ve hükümetine destek bağlamında yakıt taşıyan 5 tankeri bu ülkeye gönderdi.

Venezuela cumhurbaşkanı Nikolas Maduro Pazar akşamı İran İslam cumhuriyetinin Venezuela halkı ve hükümetinin teşekkür ettiğini belirterek, “Venezuela’nın yalnız olmadığı ve yanında cesur dostlarının durduğunu” söyledi.

Maduro ayrıca “emperyalist ülkeler zorbalıkla kendi kararlarını dayatmak istedikleri yerde sadece kardeşlik, özgür insanları kurtarabileceğini” sözlerine ekledi.

Amerika son aylarda tehdit, yaptırım ve ekonomi ambargo ve baskı ile Venezuela’da yasal hükümeti devirmeye çalışsa da başarılı olamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir