IrakTüm Haberler

Iraklı Direniş Grubu: Bir Amerikan Askerinin Bile Irak’ta Kalması İhanettir

Irak’ta bulunan Seyyid’ul Şüheda Taburları direniş hareketi genel sekreteri, Bağdat ve Washington arasındaki yakında gerçekleşecek görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada; bir ABD askerinin bile Irak’ta kalmasının ihanet olduğunu ifade etti.

Haşdi Şabi’ye bağlı Seyyid’ul Şüheda Tugayları Komutanı Ebu’l Ala el-Velayi, twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Irak ve ABD arasındaki resmi müzakereler yakında başlayacak. Iraklı müzakereciler; şehitlerin dökülen kanlarını, yetimleri ve şehit eşlerini görmezden gelir ve Amerikalıların Irak’tan çıkarılmasını talep etmezse haindirler.” dedi.

Seyyid’ul Şüheda Tugayları Komutanı Ebu’l Ala el-Velayi; “Iraklı müzakereci; Irak’ta bir askerle bile kalmanın Amerikalıların hakkı olduğuna inanıyorsa, o bir haindir … Ve biz bunu yakından takip edeceğiz ve müzakerelerin Amerikalıları çıkarmak ve şehitleri onurlandırmak için onları cezalandırmak yönünde yapıldığını görürsek, ne iyi; ama böyle olmazsa ve biz de buna sessiz kalırsak, o zaman bizler de hain olacağız.” açıklamasında bulundu.

Iraklı bazı siyasi analistler, önümüzdeki Haziran ayında Washington ile Bağdat arasındaki görüşmelerin, ABD’nin Irak parlamentosu tarafından onaylanan planı atlatma ve işgali sürdürmek için yeni bahanelerle daha fazla zaman alma girişimi olduğunu düşünüyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir