Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Bakır Galibaf: Amerika, Büyük Şeytandır ve Kötülüğün Kaynağıdır!

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, siyahi bir Amerikalının beyaz bir polis tarafından öldürülmesine tepki göstererek, ”Amerika Büyük Şeytandır ve Kötülüğün Kaynağıdır” dedi.

Galibaf, dün twitter hesabından yaptığı açıklamada, ”siyaseti, yargısı ve ekonomisi zalimlik üzerine kurulu olan bir ülke yıllardır dünyanın dört bir yerine savaş, darbe, fakirlik, ırkçılık, ayrımcılık, işkence, kardeş katliamı ve ahlaki  fesat  pompalıyor ve içeride de ırkçı siyasetler, açlık,aşağılama ve ‘beyaz polisin siyahi birinin boğazına dizini basmakla boğarak öldürmenin adı ‘Büyük Şeytan değil de, nedir? Amerika, kötülüğün kaynağıdır’ dedi.

ABD’nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar sonrası harabeye dönen kent, havadan görüntülendi.

Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar 4. gününde de devam ediyor.

Minneapolis kentinde başlayan gösteriler ABD’nin diğer kentlerine sıçradı. ABD’nin New York, Washington, Atlanta, Denver, Houston başta olmak üzere diğer kentlerinde protesto gösterileri sürdü. Minneapolis gibi olayların arttığı Los Angeles, Detroit ve Philadelphia’da da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir