Dünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Galibaf: İslam İnkılabı, Küresel Sermaye Düzeninin En Önemli Rakibidir

İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf İslam inkılabı küresel sermaye düzeninin en önemli rakip modeli olduğunu vurguladı.

Pazar günü İslami Şura Meclisi genel kurul oturumunda konuşan Galibaf şöyle devam etti:

Sulta düzeninin tüm siyasi, istihbarat, iktisadi, askeri ve medya imkanları ile İran İslam Cumhuriyeti nizamına karşı düşmanlığının hacmi ve şiddeti başlı başına bugün İran İslam inkılabı küresel sermaye düzenine karşı en önemli rakip olduğunu göstermeye yetmektedir.

11. dönem İslami Şura Meclisi direniş ekseninin gücünü takviye etme doğrultusunda şehit Kasım Süleymani’nin yolunu sürdürmekle yükümlü olduğunu kaydeden Galibaf, İslami Şura Meclisi’nin terörist Amerika’ya karşı stratejisi şehit Süleymani’nin kanının intikam zincirini tamamlamak olduğunu ve bunu ABD terör ordusu bölgeden damamen çekilinceye dek sürdüreceklerini vurguladı.

İslami Şura Meclisi Filistin milleti, Lübnan Hizbullah hareketi, direniş grupları, Hamas, İslami cihat ve mazlum Yemen milletine destekleri sürdürmeyi milli ve inkılapçı göre bildiğinin altını çizen Galibaf, İran her daim Irak milleti, devleti ve alimlerinin yanında yer aldığını ve her türlü iş birliğine de hazır olduklarını ifade etti.

Galibaf İslami Şura Meclisi dış politika alanında da istikbarla mücadeleyi ideolojik ülkü ve stratejik menfaat olarak bildiğini belirterek şöyle dedi:

11. Meclis uluslararası camia ile ilişkileri geliştirmeye destek verecektir; ancak tarihî geçmişlerinde veya İran İslam Cumhuriyeti nizamının deneyimlerinde kara karneleri olan rejimlere güvenmeyi de stratejik hata olarak bilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir