Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti, Siber Saldırılara Karşı Meşru Savunma Yapıyor

İran’ın BM temsilciliği Sözcüsü Alirıza Miryusefi İran’ın korsan rejim İsrail’e siber saldırı düzenlediği iddialarını reddederek, asıl İran her daim şer odakların hedefi olduğunu ve bu tür saldırılara karşı meşru savunma yaptığını belirtti.

Siyonist rejim yetkililerinin bu konuda ileri sürdükleri ve İran’ı bu rejimin kentlerinden birinde su pompalama sistemine siber saldırı düzenlemekle suçlamalarına tepki gösteren Miryusefi, İran’ın siber faaliyetleri tamamen savunma ve koruma amaçlı olduğunu belirtti.

Sözcü Miryusefi, İran İslam Cumhuriyeti Stuxnet virüsü gibi siber savaşların ve sabotajların kurbanı olan bir ülke olarak bu tür durumların yıkıcı tesirini çok iyi bildiklerini kaydetti.

Siyonist rejim elebaşıları geçen Nisan ayının başlarında İranlı hackerlerin yazdığı bir kod dünyanın dört bir yanına dolaştığını ve AB ve ABD’deki bilgisayarlarda saklanarak çıkış noktasını gizlediğini ve ardından İsrail’de bir kentin su pompalama sistemine nüfuz ettiğini iddia etti.

Bu iddia, İran her zaman sivil insanların can güvenliğinin korunmasına vurgu yaptığı ve masum insanlara karşı asla operasyon yapmadığı halde ileri sürülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir